En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasavvur olarak son ayar çeşitli bir skalaya sahiptir.

Yangın gibi evgin durumlarda dâhilen yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini içeriye hapseder.

Bir bünyeda kullanılan partner merdivenlerden yangın ve gayrı ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir gestaltdadır.

Erişim kolaylığı hazırlamak fakatçlı gestaltlmış merdivenlerin dışında gönül emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yazgı kurtarmak hesabına yangın merdivenleri zarfında âdem çitndıran tüm gestaltlarda olmalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın prezantabl testleri dokumalmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakalı taharri geliştirme çallıkışmalarımız vardır. 

Panik bar sebebiyle ciğererden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı selim iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış dokumalabilir.

Yangın bapları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe gereğince farklı renk seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak istem olması Yangın Merdiveni Kapısı yerinde farklı renk kombinasyonlar uygulaması kuruluşlabilmektedir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın kellelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre vaka yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Tekrar yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların dâhilindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olabilir. En kazançlı dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mamultır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür bapların en koca üstünlükı esrar sızdırmaması ve belli derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Sair nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir köstek konulması durumunda, yangın bapsına revan koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Kanat nüshası yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli kaliteli bir gereç ile gestaltlacak üretimlerde yangın bapsı ederı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page